Gelezen: “Steeds leuker” van Jelle Hermus

In “Steeds Leuker” van Jelle Hermus draait het om de ellende in je leven te schrappen en de korte route te ontdekken naar een leuker leven.
Het is een echte aanrader. Dit komt omdat Jelle behoorlijk compleet is in het aangeven van wat er nodig is voor een leuker leven. Voor mij is dit synoniem voor ja, daar heb je mij weer: optimale balans (en energie).
Het boek is dan ook verkozen tot Beste Spirituele Boek van 2018 🙂 Spiritueel vind ik het zelf nu niet zozeer, eerder praktisch.
Schrijver Jelle heeft ook een leuke manier gevonden om dit onderwerp van leuker leven te bespreken met behulp van de metafoor: de eieren waarop gebroed dient te worden. Kies de juiste en beste eieren, verspil je energie niet.
Jelle houdt ook van eenvoud. Als het eenvoudig kan, waarom dan de moeilijke weg kiezen? Focus je zelf daarop en bereik optimale resultaten op effectieve en efficiënte wijze.
Heel gewone acties kunnen daarbij van dienst zijn. Pak de korte routes en kies voor de open deuren, die zijn er niet voor niets. Richt je op een paar doelen en ga stap voor stap deze verwezenlijken. En doe het zelf, pak zelf de verantwoordelijkheid voor jouzelf. Het is fijn om zelf verantwoordelijk te zijn, want jezelf heb je altijd bij je. Maak alvast een klein stapje in de goede richting. Er is altijd iets wat je kunt doen.
Vrijheid, Blijheid en Betekenis zijn sleutelbegrippen in zijn verhaal.

Jelle schroomt niet om je gewoon precies te vertellen hoe het zit en wat je niet of wel zou kunnen doen.

Het boek leest voor mij als een soort padvindershandboek, maar dan niet voor overleven elders in een jungle, maar voor het Leven, met een hoofdletter, te leven op een fijne manier in je eigen huis en omgeving.

Erg leuk en inspirerend om te lezen dus.

PS Jelle is ook actief op Pinterest onder andere. Ook op mijn Pinterest GetaLiving kan je allerlei leuke artikeltjes van hem vinden.