Imagery Rescripting

Imagery Rescripting (ImRs) is net als EMDR een behandeling voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). Inmiddels is ook bij deze traumabehandeling de effectiviteit aangetoond door middel van onderzoek, en is zodoende een erkende, aangewezen, evidence based traumabehandeling.

ImRs is een effectieve, cliëntvriendelijke en veelzijdige behandelmethode en de werkwijze is eigenlijk relatief eenvoudig. U gaat imaginair terug naar de traumatische ervaringen in de jeugd, stapt vervolgens als volwassene in de gebeurtenis, laat (al dan niet geholpen door een ander) deze gebeurtenis een ander verloop krijgen en ondergaat tenslotte als kind de nieuwe loop van de gebeurtenis.

Bij deze traumagerichte methode ligt de focus niet alleen op het verminderen van angst gerelateerde klachten, maar ook op de betekenis die u als kind aan de traumatische gebeurtenissen heeft gegeven. Door deze binnen de rescripting te herzien, is deze methode ook effectief in het verminderen van emoties, als schuld, schaamte, boosheid. En het maakt de methode ook geschikt om te gebruiken voor (de gevolgen van) affectieve verwaarlozing. Daarnaast is er ruimte om uiting te geven aan de eigen behoeftes, is er aandacht voor regulering van emoties en kunt u zich door de behandeling gezien, gesteund en voldaan gaan voelen.